پرفورمنس مارکتینگ چیست؟ انواع بازاریابی عملگرا (عملکردی)
بازارایابی دیجیتالی شامل روشهای مختلفی میشود که یکی از آنها، Performance Marketing یا بازاریابی عملگرا است، بازاریابی که استراتژی آن مبتنی بر نتیجه تبلیغات تدوین میشود. در این شیوه از بازاریابی، هدف رسیدن به مخاطب هدف است، با این تفاوت که در هر مرحله از شاخصهای مختلف جهت اندازه گیری میزان موفقیت آمیز بودن کمپین استفاده میشود. یکی از مهمترین مزایای این شیوه از بازاریابی این است که هزینه بر اساس عملکرد کمپین تبلیغاتی پرداخت میشود. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در خصوص سوال پرفورمنس مارکتینگ چیست (بازاریابی عملکردی) هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
همانطور که از نام این شیوه از بازاریابی مشخص است، پرداخت هزینه بر اساس عملکرد تبلیغ انجام میشود، خواه بر اساس بازخورد تبلیغ، خواه بر اساس تعداد افرادی که تبلیغ را مشاهده کرده اند. پیش از این، بازاریابی عملکرد فقط شامل کمپین های PPC (پرداخت به ازای هر کلیک) بود، اما امروز فراتر از نرخ تعامل یا کلیک رفته و شامل تعداد کل ایمپرشن یا نمایش ها بر اساس CPM (هزینه در هزار) است.
بنابراین در بازاریابی عملگرا، بر اساس بازخورد دریافتی از تبلیغ، مانند تعداد کلیکها یا ایمپرشن، هزینه پرداخت میکنید. در واقع تا زمانی که بازخورد مد نظرتان ایجاد نشود، هزینه ای از بودجه اولیه کم نخواهد شد. یکی از ترفندهایی که برای اثربخشی این شیوه از تبلیغات میتوان به کار برد، استفاده از روشهای مختلف جهت برقراری ارتباط با مخاطب هدف، در هر فضای آنلاین است.
تفاوت بازاریابی عملگرا و دیجیتال مارکتینگ چیست؟
پرفورمنس مارکتینگ را میتوان به نوعی یکی از شاخه های دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفت. در بازاریابی دیجیتالی یک استراتژی کلی با هدف افزایش نرخ تعامل یا آگاهی از برند تعیین میشود. در حالی که در بازاریابی عملکردی، هدف اصلی درآمد و بازگشت سرمایه اولیه است.
مزایای بازاریابی عملکردی چیست؟
در ادامه به سه مورد از مهمترین مزایای پرفورمنس مارکتینگ اشاره میکنیم:
اولین و مهمترین مزیتی که در خصوص بازاریابی عملگرا میتوان به آن اشاره کرد، بهینه سازی شاخصهای عملکرد است. همانطور که پیش از این گفته شد هدف افزایش درآمد و بازگشت سرمایه است. در نتیجه بهینه سازی نرخ تبدیل و استفاده درست از داده های موجود در این شکل از بازاریابی اهمیت ویژه ای دارد.
هزینه تبلیغات آنلاین با توجه به پیشرفت روز به روز آن، در حال افزایش است. همین مسئله باعث میشود که استفاده از بسیاری از شیوه های تبلیغات، برای بسیاری از کسب و کارها، خصوصا تجارتهای نوپا، غیر ممکن شود. در حالی که با استفاده پرفورمنس مارکتینگ هزینه بر أساس معیارهای بازخورد تعیین شده، از بودجه اولیه کسر میشود.
معیارهای پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
تعیین KPI به برندها کمک میکند تا نتایج را اندازه گرفته و متوجه میزان کارآمدی کمپین تبلیغاتی شوند. برخی از KPI های بازاریابی عملکردی عبارتند از:
- بازگشت سرمایه (ROI)
- نرخ تبدیل
- جذب مشتری
- حفظ مشتری
- فروش
- درآمد
- تبدیلها
- دانلودها
- بازگشت
هنگامی که برای استراتژی بازاریابی عملکرد خود هدف تعیین می کنید و موفقیت آن را می سنجید، مهم است که نحوه عملکرد هر کانال را چه به صورت جداگانه و چه به صورت توام بررسی کنید.
روش های پرداخت در پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
همانطور که پیش از این گفته شد، اصلیترین مزیت در خصوص این نوع بازاریابی، شیوه پرداخت هزینه است. به طور کلی مقدار بودجه اولیه و پرداخت در شرایط مختلف، معمولا توسط صاحب کسب و کار تعیین شده و انعطاف پذیری زیادی دارد. برخی از رایجترین شیوه های پرداخت هزینه عبارت است از:
پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)
در این روش تبلیغ کننده به ازای هر کیلک روی لینک تبلیغ، هزینه پرداخت میکند. از این روش پرداخت برای تبلیغ در موتورهای جستجو مانند گوگل ادز استفاده میشود. بودجه اولیه و هزینه به ازای هر کلیک هم بر اساس تبلیغ کننده تعیین میشود. بر اساس این دو مورد، جایگاه نمایش تبلیغ و ساعت نمایش آن متغیر خواهد بود.
هزینه به ازای هر نمایش (CPM)
CPM ساده ترین استفاده و متداول ترین مدل پرداخت است که به ازای هر ۱۰۰۰ ایمپرشن، محاسبه میشود. در این روش به جای آنکه هزینه به ازای هر کلیک پرداخت شود، هزینه به ازای هر بار نمایش تبلیغ به مخاطب نمایش داده میشود. استفاده از این روش پرداخت زمانی توصیه میشود که هدف کمپین افزایش آگاهی از برند یا محصول به خصوصی است.
انواع پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
روشهای مختلفی برای اجرای بازاریابی عملگرا وجود دارد. در هریک از روشهایی که در ادامه معرفی میکنیم، محتوا به صورت استراتژیک در اختیار مخاطبان هدف قرار گرفته و در ازای هربار نمایش یا کلیک، هزینه از بودجه اولیه کسر میشود. در میان أنواع روشهای تولید محتوا، محتوایی که به صورت تصویر و یک فرمت جذاب ارائه میشود، شانس بیشتری برای جلب نظر مخاطب دارد. در جهانی که اکثر کاربران آنلاین از مشاهده تبلیغ خودداری میکنند، برجسته ساختن محتوا می تواند باعث افزایش بازدید، کلیک و تبدیل شود.
تبلیغات شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی، خصوصا اینستاگرام در ایران، نقش ویژه ای در تبلیغات آنلاین ایفا میکنند. از شبکه های اجتماعی غالباً برای افزایش بازدید، افزایش ، ایجاد سرنخ یا فروش و افزایش آگاهی از برند استفاده می شود. مدل پرداختی در این شیوه از بازاریابی عملگرا، CPM است.
تبلیغات نمایشی
تبلیغات نمایشی یکی از موثرترین روشهای دستیابی به بهترین نتایج بازاریابی است. در این مدل، تبلیغ شما به صورت یک عکس یا ویدئو در یک رسانه واسط قرار میگیرد. به عنوان مثال تبلیغی که در سایتهایی مانند پی سی دانلود قرار میگیرد. مزیت تبلیغات نمایش برنامه ای این است که می توانید به طیف وسیعی از مخاطبان در سراسر وب دسترسی داشته باشید. مسلما هرچه که رسانه ای که انتخاب میکنید، با موضوع تبلیغ شما همخوانی بیشتری داشته باشد، تاثیر تبلیغ هم بیشتر خواهد شد.
تبلیغات بومی
تبیلغات همسان یا بومی، از جمله انواع بازاریابی عملگرا است که در آن محتوای ارائه شده جنبه تبلیغاتی نداشته و بلکه با هدف ارائه اطلاعات جذاب به مخاطب، انجام میشود. به عنوان مثال محتوای اسپانسری که در اینستاگرام در بخش فید نمایش داده میشود، بدون آنکه شما پیج تبلیغ دهنده را دنبال کرده باشید.
بازاریابی موتور جستجو (SEM)
بازاریابی موتور جستجو که به آن تبلیغات PPC یا Paid Search نیز می گویند، در واقع تبلیغات بومی را در معرض دید کاربران قرار میدهد. تبلیغات از این دست در بالای فهرست نتایج گوگل نمایش داده شده و تبلیغات کلیکی نام دارند.
بازاریابی وابسته
در بازاریابی وابسته دومجموعه برای رسیدن به مخطابان جدید، با یکدیگر همکاری میکنند. شما تبلیغ محصول یا خدمت مد نظرتان را در سایت هدف قرار میدهید، در صورتی که از طریق لینک سایت هدف، ورودی گرفته و نرخ تبدیل داشتید، به ازای هر نرخ تبدیل باید کمسیون پرداخت کنید. در حال حاضر دیجی کالا از این گزینه برای افزایش فروش استفاده میکند.
دیدگاهتان را بنویسید