۱۰ راهکار اساسی برای کاهش bounce rate (نرخ پرش)
کاهش bounce rate یکی از فاکتور های مهم در روند تحلیل عملکرد وبسایت است. تمامی بحث کاهش bounce rate را تنها در یک جمله می توان خلاصه کرد: «چه کارهایی کنیم (یا چه کارهایی نکنیم) تا سایت ما برای کاربر جذاب باشد و ترجیح بدهد گوشه گوشه آن را مثل یک موزه ببیند، نه اینکه در همان چند ثانیه اول به دنبال راه فرار باشد!» پاسخ به همین سوال سبب نوشتن این مقاله در وبسایت ویلیکو شد. اینکه چگونه نرخ بانس ریت یا همان نرخ پرش را کاهش دهیم.
راهکار های کاهش bounce rate
خب راه های زیادی برای کاهش bounce rate وجود دارد که به شما کمک می کند تا کاربران را با محتوای سایت خود درگیر کنید و نتایح بهتری در نتایج گوگل بگیرید. در ادامه به معرفی ۱۱ روش برای کاهش bounce rate در یک سایت می پردازیم.
۱. بالا بردن سرعت سایت
از دید یک کاربر مهم ترین ویژگی یک سایت، سرعت لود صفحات آن است. جالب است بدانید که افراد به طور میانگین ۳ تا ۵ ثانیه به سایت شما فرصت لود شدن می دهند. اگر از ۵ ثانیه گذشت، صفحه را می بندند و به سراغ سایت رقیب می روند.
راهکار داشتن یک سایت سریع، طراحی صفحات سبک، به حداقل رساندن کدهای css و بخصوص js، بهینه سازی سایز تصاویر و البته فعالسازی افزونه GZIP است. انجام همین کارهای ساده کمک شایانی به کاهش bounce rate شما می کند. برای بهینه سازی تصاویر سایت تان مقاله معرفی و دانلود بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر وردپرس را مطالعه بفرمایید. همچنین از ابزار جی تی متریکس برای تست سرعت سایت استفاده کنید.
۲. بهبود تجربه کاربری
تجربه کاربری به زبان ساده یعنی اینکه چقدر کاربر در سایت شما راحت است. آیا دکمه های دعوت جلوی چشم او هستند یا نه. آیا برای خرید آنلاین باید پروسه طولانی را طی کند؟
فرض کنید وارد یک آشپزخانه شلوغ و بهم ریخته شده اید و قصد آشپزی دارید. آیا می توانید مواد غذایی، ظروف و ادویه ها را به راحتی پیدا کنید؟ آشپزی در چنین محیطی بخاطر بی نظمی و بهم ریختگی کلافه کننده است. یک وبسایت هم همینطور است. اگر المان ها به صورت نا منظم و حساب نشده در کنار هم قرار گرفته باشند، کاربر کلافه می شود و سریعا سایت را ترک می کند. اما اگر نیاز کاربران را به خوبی رفع کنید و در جواب هر سوالش، جای پاسخش را نشان بدهید، او مشتاق به ادامه گشت و گذار در سایت شما خواهد شد.
۳. تولید محتوای با کیفیت و مناسب
تولید محتوای با کیفیت یکی دیگر از راهکارهای مناسب در کاهش bounce rate است. اگر در هر لحظه ای که در حال نوشتن یک مطلب، طراحی یک تصویر و یا ساخت یک ویدیو کلیپ هستید، تنها به رضایت کاربر و رفع نیاز او فکر کنید، شما موفق هستید و مطمئن باشید کاربران هم به سایت شما وفادار هستند و تایم زیادی را در آن می گذرانند.
۴. پرهیز از افراط در تبلیغات
حتما شما هم سایت هایی را دیده اید که به محض ورود به آن ها، تبلیغات پاپ آپ در هر نقطه از صفحه خودنمایی می کنند و فرصت دیدن باقی صفحه را از کاربر می گیرند. چنین سایت هایی نباید به کاهش bounce rate سایت شان امیدوار باشند! چرا که کاربران از دیدن این همه تبلیغ و آن هم به شکلی نامناسب خسته می شوند و سایت را ترک می کنند.
پس اگر قصد تبلیغات در سایت خود دارید، دقت کنید که موضوع آن ها حتما با حوزه فعالیت سایت شما در ارتباط باشد و همچنین مدتی پس از حضور کاربر در سایت به او نمایش داده شود.
۵. لینک سازی صحیح داخلی
لینک سازی داخلی به عمل لینک دهی بین صفحات یک وبسایت گفته می شود. اصولا کاربران دوست دارند زمانی که در حال مطالعه مقاله ای هستند، لینک مقالات مرتبط هم در دسترس آن ها قرار گیرد.
اگر این کار را به صورت اصولی انجام دهید، شاهد ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش bounce rate در سایت خود خواهید بود. این نرخ کاهش در رتبه الکسا سایت شما به خوبی مشهود است.
بنابراین پس از مدتی به جایگاه بهتری در نتایج گوگل دست پیدا می کنید.
۶. بهبود طراحی وبسایت
زمانی که در حال زیباسازی ظاهر وبسایت خود هستید، به طور غیر مستقیم بر روی کاهش نرخ پرش سایت خود تاثیر می گذارید. صادقانه بگوییم که بسیاری از ما اشیا را از روی ظاهرشان قضاوت می کنیم؛ حتی اگر بدانیم که کارکرد فدق العاده ای دارند اما ظاهر مناسبی نداشته باشند، حاضر به استفاده از آن ها نیستیم.
زیبایی در طراحی سایت به نوعی همان UI یا رابط کاربری توصیف می شود که در کنار سرعت لود بالا و تولید محتوای با کیفیت می تواند غوغا کند و نرخ bounce rate سایت شما را به شدت کاهش دهد.
۷. بهبود منو سایت
منوی سایت در حکم نقشه راه برای کاربر عمل می کند. اگر بتوانید نقشه خوبی در اختیار کاربر قرار دهید، با صبر و حوصله در همه سایت شما می گردد اما اگر نقشه ای خراب و گیج کننده به او بدهید، ترجیح می دهد محیط سایت شما را ترک کند.
بنابراین سایت هایی که تعداد زیر منوهای زیادی دارند و از هر کدام از آن ها لینکی به صفحات دیگر داده می شود، تنها باعث سردرگمی کاربر می شوند و انتخاب را برایشان سخت می کنند. همچنین منوهای شلوغ و بی نظم علاوه بر افزایش نرخ bounce rate تاثیر منفی در سئوی سایت شما دارد.
۸. نحوه ورود کاربران به سایت
برای بررسی دقیقتر میزان صحیح نرخ پرش، باید مقادیر بانس ریت را براساس نوع ورودی جداگانه تحلیل کنید. علت چیست؟ به این علت که کیفیت ورودی کاربران از هر ورودی متفاوت است پس در نتیجه رفتارهای متفاوتی هم دارند. و همینطور بانس ریت (نرخ پرش) متفاوتی هم خواهند داشت.
اگر به دنبال کاهش bounce rate به شکل دقیق و اصولی هستید، باید بدانید تحلیل دقیقی از نحوه ورود و خروج کاربران سایت داشته باشید. کاربران از ۳ طریق به سایت شما وارد می شوند:
ورود کاربران از سمت موتورهای جستجو
کاربر عبارتی را در گوگل سرچ می کند و چون گوگل سایت ما را به او نشان داده، وارد آن می شود. اگر نرخ بانس ریت صفحه ای از صفحات دیگر بیشتر باشد، باید در صدد حل این مشکل برآییم تا با کاهش bounce rate جایگاه بهتری پیدا کنیم و پاسخ مناسب تری به نیاز کاربر بدهیم.
ورود کاربران به شکل مستقیم
افرادی که به شکل مستقیم وارد سایت ما می شوند، بار اولشان نیست و چون در دفعات گذشته پاسخ مناسبی گرفته اند، هم اکنون به دنبال پاسخ جدیدی برای نیاز جدیدشان هستند. اگر کاربر پاسخ خود را به سرعت دریافت کند، خب طبیعتا خیلی زود سایت را ترک می کند (مثل صفحاتی که bookmark شده اند و به سرعت در دسترس کاربر قرار می گیرند).
این خروج به منزله رفع نیاز کاربر است نه اینکه سایت مشکل خاصی داشته باشد. بنابراین این نوع افزایش بانس ریت اهمیت چندانی ندارد و تاثیر منفی هم بر روی سئو نمی گذارد.
ورود کاربران از سمت سایر ورودی ها
افراد از طریق شبکه های اجتماعی و کمپین های تبلیغاتی نیز می توانند به سایت ما وارد شوند. پس بهتر است روی محتوا، سرعت و ظاهر وبسایتمان کار کنیم تا از صفحات مختلف بازدید کنند.
۹. درج عنوان مناسب
عنوان یک مقاله یا صفحه، باید در ارتباط کامل با محتوای همان صفحه باشد. اگر شما در عنوان موضوع وعده چیزی را بدهید و در محتوایتان چیز دیگری گفته باشید، کاربر ناراحت و عصبانی سایت شما را ترک می کند و کاهش bounce rate تبدیل به یک رویا می شود!
پس از انتخاب عنوان های فریبنده و دروغین جدا خودداری کنید.
۱۰. دسترسی راحت به جستجوی داخلی سایت
فرض کنید وارد فروشگاه عظیمی مانند دیجی کالا بشوید ولی فیلدی برای جستجوی محصول مورد نظرتان وجود نداشته باشد. آیا در چنین سایتی می توانید نیاز خود را برطرف کنید و محصول مورد نظر خود را بیابید؟ جستجو کردن جدا از آن که به کاربران کمک میکند تا سریعتر به نیاز خود در سایت شما برسند، میتواند به آنالیز وبسایت شما هم نیز به شدت کمک کند. فیلد جستجو جدا از فواید فوق میتواند به درگیر شدن و تشویق بیشتر کاربر برای ماندن بیشتر و دیدن صفحات بیشتر کمک کند که این امر طبیعتا میتواند بر روی کاهش نرخ پرش (Bounce rate) کمک زیادی کند.
سخن آخر
اگر برایتان مهم است که سایتی کاربر پسند داشته باشید و افراد با ورود به آن حس راحتی داشته باشند، همین امروز ۱۰ راهکار اساسی برای کاهش bounce rate (نرخ پرش) را روی سایت خود اجرا کنید تا نتیجه بهتری در موتورهای جستجو بگیرید. برای سئوی سایت تان می توانید مقاله معرفی ۲۳ ابزار از بهترین ابزارهای سئو در سال ۲۰۲۱ را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید